RQ – pleseň Penicillion roqueforti
Popis
Koncentrovaná, lyofilizovaná štartovacia kultúra na priame naočkovanie mlieka (DVI). Dodáva charakteristickú chuť, ideálne na čerstvé a mäkké syry ako sú Roquefort, Gorgonzola alebo náš rodinný "rokpol".
Kultúra sa skladá z čistého kmeňa Penicillium roqueforti.
Názov: RQ
Série: Aroma-Tek
Štartovacie kultúry pre priame naočkovanie mlieka.
suché, zmrazené štartovacie baktérie.
Štartér vo forme prášku (lyofilizát). 100 l skrutkovacia nádoba umožňuje opakované naliatie požadovanej dávky, uzavretie a uloženie do mrazničky. Kultúra štartéru odolná voči vyšším teplotám behom prepravy.
Balenie na 100 nebo 1000 l mlieka.
Tato kultúra by sa mala použiť spolu s bakteriálnymi kultúrami Cheese-Tek, a to hlavne s kultúrou MST.
Pred použitím je potreba dezinfikovať (napr. alkoholom) balíček a nástroj, ktorý použijete k otvorení!
Priame očkovanie: Vsypte kultúru priamo do mlieka bez predchádzajúcej aktivácie, dôkladne premiešajte.
Charakteristika kultúr:
Optimálna teplota pre rast: 20-30 ° C
Výroba plynu: ++
Proteolytická aktivita: +++
Fermentační činnosť: -
Tolerancia soli (50% inhibícia aktivity): žiadna inhibícia aktivity