MYE - štartovacia kultúra (baktérie)
Popis
Štartovacie kultúry
Cheese-Tek
Série: MF
Typ: Mezofílne-termofilné
Názov: MYE
Štartovacie kultúry určené na priame naočkovanie mlieka.
Suché, mrazené bakteriálne štartovacie kultúry.
Štartér v práškovej forme (lyofylizát). Balenie skrutkovacie, umožňuje viackrát odsypať požadovanú dávku, po použití uchovávať v mrazničke. Štartovacia kultúra je odolná voči vyšším teplotám behom prepravy.
Balenie na 100 alebo 1000 l mlieka.
Zloženie:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Použitie:
Smotana, kyslé mlieko, tvaroh, tvaroh, syr Korycin, čerstvý syr
Charakteristika kultúr:
Optimálna teplota pre rast: 30 - 37 ° C
Výroba plynu: +++
Proteolytická aktivita: -
Fermentačná aktivita: +++
Aróma: ++
Viskozita: ++
Tolerancia soli (50% inhibície aktivity): 2% NaCl