Lacta-Free enzým laktáza
Popis
Spása pre všetky osoby s intoleranciou laktózy - stačí pridať prášok do obyčajného mlieka, počkať 12 hodín a hotovo - bez obáv sa môžete mlieka napiť!
Je to taktiež ideálne riešenie pre výrobcov syrov a mliečnych výrobkov - tieto výrobky môžu konzumovať aj ľudia s intoleranciou laktózy!
V posledných rokoch sa počet ľudí s intoleranciou laktózy zvyšuje.
Laktáza je enzým, ktorý sa vyskytuje v tenkom čreve, kde rozkladá laktózu na glukózu a galaktózu.
Intolerancia laktózy je spôsobená žiadnou alebo nízkou produkciou enzýmu laktázy, čo spôsobuje problémy s rozkladom laktózy a vedie k problémom s črevnou flórou a trávením.
Vo väčšine prípadov je nutné veľmi obmedziť spotrebu mliečnych výrobkov.
Tekutý enzým laktázy je k dispozícii vo vysokej koncentrácii a čistote. Tento enzým zbaví mlieko laktózy, takže mlieko je vhodné pre ľudí s intoleranciou laktózy. Upravené mlieko sa potom môže ihneď použiť k spotrebe alebo využiť v ďalších syrárskych či mliekarenských procesoch.
Neprítomnosť laktózy nijak nezmení štruktúru, chuť či trvanlivosť hotového výrobku.
Spôsob použitia:
Pridať tekutinu do mlieka o teplote 6-8 °C, dôkladne rozmiešať.
Nechať pôsobiť 24 hodín pri teplote 6-8 °C.
Dávkovanie: 1 ml na 1 liter mlieka
Balení:
- 50 ml
- 100 ml
- 250 ml
- 1 liter