Syrárska soľ nejódovaná (obsah NaCl viac než 99,9%) 5 kg
Popis
Soľ zvyšuje chuť syra. Pridáva sa do zrazeniny už pred lisovaním, v niektorých prípadoch sa vtiera do vonkajšej vrstvy syra po vytvorení kôrky. Taktiež sa používa na prípravu nasýtených roztokov, do ktorých sa namáčajú rôzne druhy syrov.
Soľ je dôležitá v mnohých procesoch:
- odstraňuje vodu zo zrazeniny,
- pomáha odstrániť srvátku pri zmenšovaní zrazeniny,
- spomaľuje rast baktérií ku konci procesu varenia a konzervuje syr tým, že obmedzí rast nežiadúcich baktérií.
Balenie: 5 kg
Tato soľ je na rozdiel od iných solí čistá, obsahuje 99,9% NaCl, neobsahuje iné mikroelementy.
Bežne predávaná soľ nie je vhodná na výrobu syrov, pretože jód spomaľuje rast štartovacích baktérií a spomaľuje proces zretia!