Syrárska soľ, nejódovaná 1 kg
Popis
Soľ zvyšuje chuť syra. Pridáva sa do zrazeniny už pred lisovaním, v niektorých prípadoch sa vtiera do vonkajšej vrstvy syra po vytvorení kôrky. Taktiež sa používa na prípravu nasýtených roztokov, do ktorých sa namáčajú rôzne druhy syrov. Na solenie syrov sa nepoužíva bežná kuchynská soľ - je silná a nejódovaná.
Soľ je dôležitá v mnohých procesoch:
- odstraňuje vodu zo zrazeniny,
- pomáha odstrániť srvátku pri zmenšovaní zrazeniny,
- spomaľuje rast baktérií ku konci procesu varenia a konzervuje syr tým, že obmedzí rast nežiadúcich baktérií.
Balenie: 1 kg
Obvyklá jódizovaná soľ dostupná v Poľsku nie je vhodná pre výrobu syrov, pretože jód inhibuje rast štartovacích baktérií a oneskoruje proces zretia!