SLS - štartovacia kultúra
Popis
Zloženie:
Lactobacillus sakei
Aplikácia:
Pomalý proces fermentácie k výrobe čerstvých údenín fermentovaných alebo polofermentovaných, pre predĺženie trvanlivosti.
Vlastnosti:
Tato kultúra umožňuje rast za nízkych teplôt a má pozitívny účinok proti tvorbe nečistôt pôvodne prítomných v surovinách a behom spracovania. Pôsobenie vybraného kmeňa, ktorý vytvára túto kultúru, má veľmi dobrý účinok na farbu a pomáha znižovať pH mäsových výrobkov.
Balenie:
Meatferm Starter Culture je k dispozícii v ľahko použiteľnom sáčku (balenie pro 100 kg objemu) alebo nádobe so skrutkovacím uzáverom (balenie pro 10 kg objemu).
Použitie produktu:
Štartovacia kultúra Meatferm je určená k priamej vakcinácii mäsa (DMI) a nie je nutná žiadna reaktivácia prášku. Meatfermový prášok musí byť v každom prípade pridaný v prvom kroku výrobného procesu, hlavne pri miešaní prísad.
Pre celú procedúru je nutné okamžite použiť príslušnú dávku, aby sa v zmesi homogénne rozpustil.
Existujú dva typy použitia, v závislosti na výrobných postupoch výrobcu:
- Pred zahájením miešania rozpustite celý obsah sáčiku priamo v surovinách.
- Hydratujte prášok v 100 ml studené vody (balené po 100 kg) alebo 10 ml studenej vody (balenie po 10 kg) bez chlóru a pred zmiešaním pridajte roztok do suroviny (táto metóda pomáha výrobcovi zmiešať kultúru so surovinou).