MST - štartovacia kultúra (baktérie)
Popis
Štartovacie kultúry Cheese-Tek
Séria: MF
Typ: Mezofilne-termofilné
Názov: MST
Suché, mrazené bakteriálne štartovacie kultúry.
Štartér v práškovej forme (lyofylizát). Balenie skrutkovacie, umožňuje viackrát odsypať požadovanú dávku, po použití uchovávať v mrazničke. Štartovacia kultúra je odolná voči vyšším teplotám behom prepravy.
Štartovacie kultúry na priame naočkovanie mlieka.
Balenie na 100 alebo 1000 l mlieka.
Zloženie:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Použitie:
Polotvrdé, tvrdé a mäkké druhy syrov, predovšetkým syry plesňové:
Camembert, Brie, Roquefort, Gorgonzola a iné.
Používá se obvykle se startery plísní PC nebo RQ.