MSC - štartovacia kultúra
Popis
Zloženie:
Staphylococcus carnosus
Aplikácia:
Proces pomalého kvasenia produkuje všetky druhy, ktoré potrebujú dodať chuť a farbu.
Vlastnosti:
Štartovacia kultúra, ktorá poskytuje silnú chuť a farbu s vysokou enzymatickou aktivitou, zabraňuje prítomnosti zbytkového obsahu dusičnanov a dusitanov a zatuchnutosti, vyvíja spolu s vôňou trvalú a intenzívnu farbu. Tento štartér má miernu acidifikačnú aktivitu.
Balenie:
Meatferm Starter Culture je k dispozícii v ľahko použiteľnom sáčku (balenie pro 100 kg objemu) alebo nádobe so skrutkovacím uzáverom (balenie pro 10 kg objemu).
Použitie produktu:
Štartovacia kultúra Meatferm je určená k priamej vakcinácii mäsa (DMI) a nie je nutná žiadna reaktivácia prášku. Meatfermový prášok musí byť v každom prípade pridaný v prvom kroku výrobného procesu, hlavne pri miešaní prísad.
Pre celú procedúru je nutné okamžite použiť príslušnú dávku, aby sa v zmesi homogénne rozpustil.
Existujú dva typy použitia, v závislosti na výrobných postupoch výrobcu:
- Pred zahájením miešania rozpustite celý obsah sáčiku priamo v surovinách.
- Hydratujte prášok v 100 ml studené vody (balené po 100 kg) alebo 10 ml studenej vody (balenie po 10 kg) bez chlóru a pred zmiešaním pridajte roztok do suroviny (táto metóda pomáha výrobcovi zmiešať kultúru so surovinou).