LP - Lactobacillus plantarum - probiotická bakteriálna štartovacia kultúra
Popis
Štartovacie kultúry Pro-Tek
Série: L
Typ: Probiotikum
Názov: LP
Štartovacie kultúry pre priame naočkovanie mlieka.
Tato kultúra má nízku acidifikačnú a fermentačnú aktivitu, takže je ju možné použiť okrem iných hlavných kultúr. Toto je probiotická kultúra.
Suché, zmrazené štartovacie baktérie.
Štartér vo forme prášku (lyofilizát). 100 l skrutkovacia nádoba umožňuje opakované naliatie požadovanej dávky, uzavretie a uloženie do mrazničky. Kultúra štartéru odolná voči vyšším teplotám behom prepravy.
Balení na 100 nebo 1000 l mlieka.
Zloženie:
Lactobacillus plantarum
Aplikácia (ako doplnok k ďalšej základnej štartovacej kultúre):
Kyslé mlieko, jogurt, mrazený jogurt, jogurt, syr.
Veľmi často sa taktiež používa k výrobe piva remeselnými pivovarmi a domácimi pivovarníkmi.
Skvelé taktiež pre morenie zeleniny.
Charakteristika kultúr:
Optimálna teplota pro rast: 30 - 34 ° C
Výroba plynu: -
Fermentační aktivita: +
Viskozita: +
Vôňa: +
Likvidita: -