Kefír 31 -bakteriálna kefírová štartovacia kultúra
Popis
Štartovacie kultúry YoghurtTek
Séria: Kefír
Typ: Mezofilné
Názov: Kefír - 31
Štartovacie kultúry pre priame naočkovanie mlieka.
Tato kultúra má nízku acidifikačnú a fermentačnú aktivitu, takže je ju možné použiť okrem iných hlavných kultúr. Toto je probiotická kultúra.
Suché, zmrazené štartovacie baktérie.
Štartér vo forme prášku (lyofilizát). 100 l skrutkovacia nádoba umožňuje opakované naliatie požadovanej dávky, uzavretie a uloženie do mrazničky. Kultúra štartéru odolná voči vyšším teplotám behom prepravy.
Balení na 100 nebo 1000 l mlieka.
Zloženie:
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Saccaromyces cerevisiae
Použitie
Kefír, kvasené mlieko.
Charakteristika kultúr:
Optimálna teplota pro klíčení: 30 - 34 ° C
Produkcia plynu: ++
Fermentačná aktivita: ++
Viskozita: +++
Zápach: ++++
Likvidita: -
Pre kefír odporúčame jogurtovač s nastavením teploty:
https://serowar.cz/cs_CZ/p/1%2C5-l-syrovy-jogurtovac-s-nastavenim-teploty/621?preview=true