GEO - pleseň Geotrichum candidum
Popis
Koncentrovaná lyofilizovaná štartovacia kultúra Geotrichum kandidum pre priame naočkovanie mlieka (DVI).
Štartér vo forme prášku (lyofilizát). Skrutkovací vrchnák umožňuje opakované naliatie požadovanej dávky, uzavretie a uloženie do mrazničky. Kultúra štartéru odolná voči vyšším teplotám behom prepravy.
Použitie: syry s rastom bielej plesne, napr. Camembert, Brie atď.
Tato forma vytvára biele alebo krémové, ploché, niekedy takmer priehľadné kolónie. V kombinácii s P. kandidum sa používa pri výrobe camembertových a brie syrov. Tato forma hrá dôležitú úlohu v procese zrenia a výrazne ovplyvňuje vzhľad, štruktúru a arómu syra. U syrov s červenou bakteriálnou flórou podporuje pleseň GEO neutralizáciu povrchu syra a stimuluje vývoj Brevibacterium linens.
meno: GEO
Kultúra je dodávaná vo fľaštičke obsahujúcu dávku 100 alebo 1 000 l pre priame naočkovanie mlieka. Táto kultúra by mala byť použitá v spojení s bakteriálnymi kultúrami, hlavne s kultúrou MST.
Možnosti aplikácie:
Pred použitím dezinfikujte (napr. liehovinou) obal a nástroj, ktorý budete používať k otvoreniu!
- Priame naočkovanie: Nalejte kultúru priamo do mlieka, bez počiatočnej aktivácie. Dôkladne premiešajte.
- Nebulizácia (rozprašovanie): Dávku rozpustite na 100 litrov mlieka v 0,5 litra vriacej vody a ochlaďte na 20 °C (alebo proporcionálne väčšie / menšie množstvo). Vysušte povrch syra a nastriekajte podľa receptu, ktorý používate k výrobe syra.