Chlorid vápenatý
Popis
Chlorid vápenatý potravinársky je soľ, ktorá sa používa pri výrobe syrov, aby sa vyrovnala hladina vápnika v mlieku.
Fyzikálne-chemické vlastnosti výrobku:
Vzhľad: prášok
Farba: biela
Vôňa: žiadna
Koncentrácia: 99% - chlorid vápenatý určený pro výrobu syrov.
Dávkovanie:
1-2 g na 10 l mlieka
Balenie:
- na 100 l mlieka - 10 g
- na 1000 l mlieka - 100 g
- Balenie 1 kg
Dajte si pozor na podozrivo lacný chlorid vápenatý dostupný online!
Chlorid vápenatý je taktiež technický (používa sa na rozmrazovanie ciest v zime) alebo jedlo s nižšími koncentráciami.
Náš chlorid vápenatý je čistený, potravinársky produkt, ktorý je určený výhradne pre produkciu mlieka. Má všetky potrebné certifikáty a schválenia. 99% koncentrácia.
Chlorid vápenatý by sa mal do mlieka pridať pred varením syra. Pomaly sa do mlieka nasype a mieša sa do úplného rozpustenie. Neskôr sa pridajú (podľa typu syru a receptu) napr. bakteriálne štartovacie kultúry a syridla.